Buikvet verbranden met oefeningen?

Met welke oefeningen kun je het beste buikvet verbranden? Een heleboel mensen gaan het antwoord niet leuk vinden om te lezen. Ik ga je namelijk iets vertellen wat je liever niet hoort, maar wat wel belangrijk is om te weten.

Eén van de meest opgegeven redenen om aan lichaamsbeweging te doen is omdat men van haar of zijn buik af wil. Daarom zijn buikspierkwartiertjes altijd mateloos populair en om heel eerlijk te zijn: behoorlijk zinloos als het gaat om buikvet te verliezen. En daarmee is de aap uit de mouw: Er zijn geen oefeningen die buikvet verbranden.

Buikspieren trainen

Er wordt altijd enthousiast gereageerd op buikspieroefeningen want dat is goed! Die buik moet weg! Ik help onmiddellijk mijn klanten uit deze droom en ook jou beste lezer, als je dit ook denkt. Buikvet verbranden door buikspieroefeningen en ‘coretraining’ is namelijk zo goed als onmogelijk. Of beter gezegd: lokaal vet verbranden doe je niet door dat specifieke vette gedeelte te trainen.

Wat je wél moet doen voor vetverbranding

Je lichaam en dus je genetische bouw bepalen waar en wanneer vet verbrand wordt. In de praktijk vallen mensen vaak als eerst af in hun gezicht en pas als laatste rond de buik en/of heupstreek. Als ik dit slechte nieuws breng, krijg ik vaak een geschrokken blik gevolgd door de vraag ‘wat moet ik dan?’ Het antwoord is simpel, maar dat betekent niet dat het gemakkelijk is.: Je voedingspatroon aanpassen.

Vet wegbranden

Wil je buikvet verbranden, dan moet je consequent in een negatieve energiebalans zitten. Dat betekent minder calorieën binnenkrijgen dan dat je gebruikt. Calorie is de eenheid die gebruikt wordt om de hoeveelheid energie die we tot ons nemen en die we gebruiken om te leven uit te drukken.  Alles wat wij eten en drinken bevat dus calorieën.

Als je elke dag (te)veel calorieën tot je neemt, wat met gemaksvoeding en ongezonde snacks heel gemakkelijk gaat, valt daar onmogelijk tegenop te trainen. Calorieën verbranden gaat vele malen langzamer dan calorieën eten of drinken. Dus doe wat aan je voedingspatroon!

Eet veel groente (want hoog in volume, laag in calorieën en hoog in vezels en vitaminen), vermijd te lekker eten wat je uitnodigt tot dooreten, eet gevarieerd en verzadigd, drink genoeg water en eet eiwitrijk. En bovenal: vermijd meuk!

calorieën verbranden

Wonderpillen om buikvet te verbranden

Hoe zit het dan met al die wonderpilletjes en middelen die beloven je buikvet te verbranden? Leugens! Stuk voor stuk. De methode die ik boven omschrijf is niet populair. Het vereist namelijk discipline, tijd en een levensstijlaanpassing.  De verleiding van een wondermiddeltje dat je in 1x een droomlichaam geeft is heel verleidelijk, maar als dat werkelijk had bestaan, had ik zelf ook dit pilletje enthousiast genomen en had ik dit blog niet hoeven schrijven.

Afslankpillen

Buikvet sneller verbranden

Is het proces van buikvet verbranden te versnellen? Ja, maar dat vereist een combinatie van het bovenstaande gecombineerd met cardiotraining waarbij zowel armen en benen gebruikt worden. Daar vertel ik je graag meer over op een persoonlijk intakegesprek.

FitBewust Personal Coaching: Personal Training en coaching voor iedereen in:
Heemskerk
Beverwijk

Vertel je vrienden over FitBewust via:

Een gedachte over “Buikvet verbranden met oefeningen?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.