Buikvet verbranden met oefeningen?
Buikvet verbranden met oefeningen

Met welke oefeningen kun je het beste buikvet verbranden? Dit is een vraag die aan mij als personal trainer heel vaak gesteld wordt. Een heleboel mensen gaan het antwoord echter niet leuk vinden om te lezen. Ik ga je namelijk iets vertellen wat je liever niet hoort, maar wat wel ontzettend belangrijk is om te weten.

Eén van de meest opgegeven redenen om aan lichaamsbeweging te doen is omdat men van haar of zijn buik af wil. Daarom zijn buikspierkwartiertjes altijd mateloos populair en om heel eerlijk te zijn: behoorlijk zinloos als het gaat om buikvet te verliezen. En daarmee is de aap uit de mouw: Er zijn helaas geen oefeningen die buikvet verbranden.

Er wordt altijd enthousiast gereageerd op buikspieroefeningen want dat is goed! Die buik moet weg! Ik help onmiddellijk mijn klanten uit deze droom en ook jou beste lezer, als je dit ook denkt. Buikvet verbranden door buikspieroefeningen en 'coretraining' is namelijk zo goed als onmogelijk. Of beter gezegd: lokaal vet verbranden doe je niet door dat specifieke vette gedeelte te trainen. Als dit namelijk wel zo zou werken zouden we in de vele sportscholen die Nederland rijk is ook allerlei vormen van kin-trainers vinden om zo die onderkin weg te werken.

Wat je wél moet doen voor buikvet verbranden

Je lichaam en dus je genetische bouw bepalen waar en wanneer vet verbrand wordt. In de praktijk vallen mensen vaak als eerste af in het gezicht en pas als laatste rond de buik en/of heupstreek. Als ik dit slechte nieuws breng, krijg ik vaak een geschrokken blik gevolgd door de vraag ‘maar wat moet ik dan?’ Het antwoord is simpel. Echter betekent dit niet dat het gemakkelijk is: Je moet namelijk permanent je voedingspatroon aanpassen. En dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

vet verbranden oefeningen

Wil je buikvet verbranden, dan moet je consequent in een negatieve energiebalans zitten. Dat betekent minder calorieën naar binnen werken dan dat je verbruikt. Calorie is de energie-eenheid die gebruikt wordt om de hoeveelheid energie die we tot ons nemen en die we gebruiken om te leven uit te drukken.  Alles wat wij eten en drinken bevat energie en wordt dus uitgedrukt in calorieën.

Als je elke dag (te)veel calorieën tot je neemt, wat met gemaksvoeding en ongezonde snacks heel gemakkelijk gaat, valt daar onmogelijk tegenop te trainen. Calorieën verbranden gaat vele malen langzamer dan calorieën eten of drinken. Dus doe wat aan je voedingspatroon!

Eet veel groente (want hoog in volume, laag in calorieën en hoog in vezels en vitaminen), vermijd te lekker eten wat je uitnodigt tot dooreten, eet gevarieerd en verzadigd, drink genoeg water en eet eiwitrijk. En bovenal: vermijd meuk!

calorieën verbranden

Wonderpillen voor buikvet verbranden

Hoe zit het dan met al die wonderpilletjes en middelen die beloven je buikvet te verbranden? Leugens! Stuk voor stuk. De methode die ik boven omschrijf is niet populair. Het vereist namelijk discipline, tijd en een levensstijlaanpassing.  De verleiding van een wondermiddeltje dat je in 1x een droomlichaam geeft is heel verleidelijk, maar als dat werkelijk had bestaan, had ik zelf ook dit pilletje enthousiast genomen en had ik dit blog niet hoeven schrijven.

Afslankpillen

Buikvet sneller verbranden

Is het proces van buikvet verbranden te versnellen? Ja, maar dat vereist een combinatie van het bovenstaande gecombineerd met cardiotraining waarbij zowel armen en benen gebruikt worden. Daar vertel ik je graag meer over op een persoonlijk intakegesprek. Maar één ding kan ik je wel alvast vertellen: Voor buikvet verbranden is een negatieve energiebalans een vereiste. Als er niet aan deze voorwaarde voldaan wordt, is elke methode zinloos.

FitBewust Personal Coaching: Personal Training en coaching voor iedereen in:
Heemskerk
Beverwijk

27 april 2021

1

Slecht dieet

Slecht dieet: 10 eigenschappen

vertrouwen op immuunsysteem

Vertrouwen op je immuunsysteem? Waarom dan juist vaccineren slim is

waarom val ik niet af

Waarom val ik niet af? 4 redenen (eigenlijk maar 1)

Buikvet verbranden met oefeningen

Buikvet verbranden met oefeningen?Geïnteresseerd?

Personal training in Heemskerk of Beverwijk

Ben jij toe aan personal training in Heemskerk of Beverwijk? Bij FitBewust Personal Coaching zit je dan op de juiste plek voor een personal trainer.

Wil je mijn hulp of advies of wil je mij inhuren voor groepslessen? Ga dan naar de contactpagina en stuur mij een bericht! Bellen of mailen mag natuurlijk ook!

Scroll naar boven