PT voor jongeren

Waarom Jongeren PT? Obesitas is een groeien probleem in Nederland en het is schokkend om te zien hoe mensen al op jonge leeftijd een behoorlijk overgewicht kunnen hebben. Uit cijfers van het Nederlands Jeugd Instituut uit 2012 heeft 15% van de jongeren last van overgewicht. We zijn nu drie jaar verder en dit aantal is alleen maar toegenomen. Kijk om je heen en vraag jezelf eerlijk af hoeveel jongeren je ziet met een normaal of slank postuur.

Overgewicht hebben is niet leuk, maar voor tieners is het nog veel erger. Ze kunnen ermee gepest worden, of hebben moeite om goed mee te kunnen doen met sportieve activiteiten. Het is verschrikkelijk frustrerend en voor velen een aanslag op het zelfvertrouwen om als laatste gekozen te worden door een ‘team captain’ voor een competitieve sport.

Daarnaast zijn er ook nog invloeden van buitenaf die jongeren voeden in het ontevreden zijn met hun eigen lichaam. De film- en mode-industrie geeft jongeren een vertekend beeld van wat een gezond lichaam is en wat je er voor moet doen. Dit zorgt er voor dat jongeren minder lekker in hun vel zitten. Maar behalve invloeden van buitenaf, speelt ook algehele fitheid en voeding een grote rol hierin! En hoe lullig het ook klinkt: vele ouders schieten in dat deel van de opvoeding zwaar tekort.

Personal Training voor jongeren

Zelfvertrouwen en eigenwaarde

Goed in je vel zitten en fit zijn, draagt bij aan je zelfvertrouwen, en met name dat is erg kwetsbaar bij jongeren. Voor sommige jongeren is de drempel om een sport te beoefenen te hoog omdat zij zich simpelweg schamen voor hun prestaties en/of uiterlijk.

Wilt u uw zoon of dochter graag fitter en gezonder zijn, maar is de drempel te hoog voor ‘normaal sporten’? Dan is Jongeren PT de uitkomst. Samen met u en uw zoon of dochter gaan we werken aan gezondheid en fitheid, op een leuke manier waarbij uw zoon of dochter zich nergens voor hoeft te schamen!

Een Personal Training sessie voor jongeren duurt 45 minuten en kan zowel binnen als buiten gegeven worden (in de vorm van een bootcamp).

Heeft u interesse in Personal Training voor uw zoon of dochter? Neem dan contact op met FitBewust.

FitBewust Personal Coaching: Personal Training voor iedereen in:
Heemskerk

Vertel je vrienden over FitBewust via: